Welkom

bij de Ark van Noë

FAQ


Op deze pagina vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Het betreft vragen en antwoorden over Ark Brasserie, Ark Beach, Ark Glamping en Kano.be en meer algemene vragen over feesten en teambuildings. Vind je toch niet het gepaste antwoord, neem dan contact met ons op via [email protected] . Wij bezorgen u dan zo snel mogelijk de gewenste info.

FAQ ARK BRASSERIE

Q. Wat zijn de openingsuren van Ark Brasserie?

A. Zat-, zon- & alle feest-/vakantiedagen vanaf 11:00
Woensdag vanaf 12:00. Donderdag en vrijdag vanaf 15:00
Maandag en dinsdag gesloten (niet op feestdagen – vakantiedagen)

Q. Moet je reserveren voor Ark Brasserie?

A. Je kan enkel reserveren voor plaatsen binnen in de Brasserie of onder de overkapping (min 1 dag op voorhand). Klik hier om je tafel te reserveren. Voor 14:00 en na 18:00 zijn de rustigste tijden op het domein. Bij mooi weer vind je meestal wel een plaatsje op het ruime terras.

Q. Kan ik de menukaart van Ark Brasserie online raadplegen?

A. Ja, deze kan je hier terugvinden: https://arkvannoe.be/static/menu.pdf

Q. Kan je contactloos betalen?

A. Ja, via bancontact en Payconiq.

Q. Wenst u informatie over feesten, teambuildings of bedrijfsevents?

A. U vindt al meer info op onze website https://arkvannoe.be/. Verdere vragen kan u best stellen door een mail te sturen aan [email protected]

Q. Zijn honden toegelaten op het domein?
A. In en rond Ark Brasserie en Ark Beach zijn honden aan de leiband toegelaten. Op Ark Glamping zijn honden NIET toegelaten. Breng zeker hondenzakjes mee zodat hygiëne kan gegarandeerd worden.

FAQ ARK BEACH

Q. Wat zijn de openingsuren van Ark Beach?

A. Van eind mei tot begin september op donderdag en zondag. Houd onze socials in de gaten voor de juiste openingsuren.

Q. Moet je reserveren voor Ark Beach?

A. Nee, reserveren is niet nodig. We werken met het vol = vol principe. Wilt u met een groep vanaf 8 personen komen? Stuur dan een mailtje aan [email protected]

Q. Kan ik de menukaart van Ark Beach online raadplegen?

A. Ja, deze kan je hier terugvinden: https://arkvannoe.be/static/menub.pdf

Q. Kan je contactloos betalen?

A. Ja, via bancontact en Payconiq.

FAQ ARK GLAMPING

Q. Wat zijn de openingsuren van Ark Glamping?

A. Ark Glamping is in 2024 geopend van 30 maart tem 6 oktober. In de glamping boekingsagenda kan je de beschikbare verblijfsdata vinden.

Q. Dien je te reserveren voor Ark Glamping?

A. Ja, dat kan je doen via onze handige online boekingstool op https://arkvannoe.be/glamping-reserveren/ Daar vind je ook meer praktische info over je verblijf en de mogelijkheden op ons domein.

Q. Wat zijn de check-in en check-out tijden op Ark Glamping?
A. De dag van aankomst kan je inchecken van 15:00 tot 20:00. De check-out is uiterlijk voorzien om 11:00.
Q. Kan je meer info geven over het sanitair van Ark Glamping?
A. Het sanitair op Ark Glamping bestaat uit een apart gebouw dat net als de Lakeside tenten naast de vijver ligt. Het gebouw dat 3 douches, 4 lavabo’s en 3 toiletten bevat is enkel toegankelijk voor Glampers en ligt op maximum 60 meter van de tenten.
Q. Zijn de tenten verwarmd?
A. In het voorjaar en het najaar voorzien wij iedere tent van een warmeluchtblazer. Ook wordt er voor de koude nachten een extra deken voorzien.
Q. Zijn er stopcontacten in de tenten aanwezig?
A. Ja, in elke tent zijn er minimum 3 stopcontacten aanwezig.
Q. Liggen de tenten op Ark Glamping ver uit elkaar?

A. Alle tenten liggen rond de vijver, naast of in de (dieren)weide of in het bos. De afstand tussen de tenten bedraagt minimum +/- 10 meter. Heb je een bepaalde voorkeur? Geef dat dan aan bij je reservatie.

Q. Hoe zitten de ontbijtformules in elkaar?

A. Bij iedere Ark Glamping reservatie is Standaard ontbijt inbegrepen. ’s Ochtends rond 08:30 wordt de ontbijtmand op het terras voor de tentdeur geleverd. Bij je reservatie kan je een upgrade naar een Luxe ontbijt boeken. Dit kost €12,00 per persoon extra en je bekomt dan een glaasje cava alsook een meer uitgebreid ontbijt (bv en oa zalm, asperges, pancakes, granola, …). De exacte inhoud van de ontbijtmand kan naargelang het seizoen variëren maar is steeds ruim voldoende voor het gezelschap.

Q. Heb je een allergie of ben je vegetarisch en wens je een aangepast ontbijt?
A. Gelieve dit dan bij de boeking bij de opmerkingen te noteren. Wij zorgen dan voor een alternatief.
Q. Hoe kan ik de extra’s reserveren zoals het Luxe ontbijt, kano & kajak, hottub, barrelsauna etc ?

A. Bij het boeken van je Ark Glamping tent kan je ook alle gewenste extra’s aanvinken en meteen afrekenen. Voor de hottub en/of sauna en voor de kajak dien je nog via een aparte link je gewenste tijdslot / vertrektijd door te geven. Deze link krijg je meteen na je reservatie toegestuurd door ons.

Q. Kan er een extra volwassene / kind overnachten in onze tent?

A. Een extra volwassene kan enkel wanneer u een 4-persoons POLE POLE tent reserveerde. Voor een toeslag van 65€ zetten wij een extra bed bij voor de 5e persoon. U kan dit supplement selecteren tijdens het boekingsproces. Ontbijt en toeristenbelasting zijn dan ook in het supplement inbegrepen. In de 2-persoons Asili of Amani tent kan wel een (klein) kind extra overnachten indien de gast zelf een reisbedje meebrengt. Noteer dit bij de opmerkingen tijdens je reservatie. In de 2-persoonstent wordt steeds ontbijt voor 2 personen voorzien.

Q. Wat is het verschil tussen de Amani, Asili Deluxe, Pole Pole en Karibu tent?

A. De Karibu tent is de grootste tent en is geschikt voor een gezelschap van 4 tot 6 personen. De Pole Pole tent is geschikt voor 4 personen (of 5 mits het plaatsen van een extra bed). De Amani en de Asili Deluxe tenten zijn geschikt voor 2 personen. De Asili Deluxe tent is iets groter en standaard is een fles cava inbegrepen.

Q. Wat is de prijs voor het gebruik van de houtgestookte hottub of sauna?

A. Voor het gebruik van de hottub betaalt u €80 voor 3 uur. Een sauna bezoek van eveneens 3 uur kost €55. Voor de pakketprijs van €110 kan u van beiden gebruik maken voor in totaal 3 uur.

Q. Wat zijn de beschikbare tijdslots voor Ark Spa (hottub en sauna)?

A. De houtgestookte hottub en houtgestookte sauna zijn dagelijks te boeken op 1 van de onderstaande tijdslots. Na het online boeken van je glamping verblijf + extra’s krijg je van ons een reservatielink doorgestuurd om het tijdslot van je hottub en/of sauna experience te boeken.

09u00 – 12u00 (hottub MAJI)
09u30 – 12u30 (hottub en/of sauna KUNI)
12u30 – 15u30 (hottub MAJI)
13u00 – 16u00 (hottub en/of sauna KUNI)
16u00 – 19u00 (hottub MAJI)

16u30 – 19u30 (hottub en/of sauna KUNI)

19u30 – 22u30 (hottub MAJI)

20u00 – 23u00 (hottub en/of sauna KUNI)

Wij trachten de houtgestookte hottub en sauna op een aangename temperatuur te brengen. Is de hottub of sauna nog niet warm genoeg; zorg dat de kachel brandende blijft en de temperatuur zal snel stijgen. Is het water van de hottub te warm? Voeg koud water toe om de juiste temperatuur te bereiken.

Q. Is het toegestaan om een eigen bbq mee te brengen?
A. Om de brandveiligheid te kunnen garanderen is het maken van vuur niet toegestaan op het terrein. Houd onze agenda in de gaten want regelmatig organiseren wij zelf bbq’s waarvoor u zich kan inschrijven.
Q. Zijn honden toegelaten op Ark Glamping?
A. Nee, honden zijn niet toegelaten op het glamping terrein.

FAQ KANO.BE

Q. Dien je te reserveren voor de kano's en kajaks?

A. Ja dat kan je doen via het online reservatieformulier op https://booking.kano.be/
Reserveren gebeurt best steeds enkele dagen op voorhand. De beschikbaarheid hangt af van het aantal reservaties die we al ontvangen hebben en van de weersvoorspellingen. Kajakken en kanovaren kan dagelijks na reservatie.

Q: Wat is de afstand en/of vaartijd?

A: De afstand is afhankelijk van het traject dat je kiest. Op https://kano.be/afstanden/ vind je meer info over afstanden en vaartijden. Een vaartijd van +/- 2 uur wordt voor de meesten als aangenaam ervaren. Langere vaartijden worden al iets sportiever.

Q: Dienen we het vervoer naar de vertrekplaats en van de aankomstplaats zelf te organiseren?

A: Het personenvervoer terug is inderdaad zelf te voorzien. Meestal zet men 1 (of meerdere) wagen(s) aan de aankomstplaats en komt men met 1 (of meerdere) wagen(s) naar de vertrekplaats. Voor groepen vanaf 10 personen kunnen we ook de fietsen van het vertrekpunt naar de aankomstplaats vervoeren. Indien het organiseren van het vervoer een probleem is, kan je ook kiezen voor een op- en neervaart vanaf de Ark van Noë en kan de wagen aan het vertrekpunt blijven staan. Voor het leveren en het weer ophalen van de kano’s en kajaks staan wij uiteraard in.

Q. Wat kost een kano- of kajaktocht?

A. Alle tarieven kan u hier terugvinden.

Q: Kunnen kinderen meevaren?

A: Dat kan zeker. Jonge kindjes kunnen in een Canadese kano op het middelste zitbankje plaatsnemen of in een dubbelzitkajak op het zitje tussen de benen van de achterste persoon. Oudere kinderen (vanaf 7 jaar) kunnen vooraan in een dubbelzitkajak plaatsnemen.

Q: Mag onze hond mee in de kajak of kano?

A: Zindelijke honden mogen meevaren in de kajak of kano.

Q: Hebben jullie zwemvesten en/of waterdichte tonnetjes?

A: Jazeker, deze kunnen bijgehuurd worden aan €2 per stuk.

Q: Kunnen we annuleren bij slecht weer?

A: Er kan tot 1 dag op voorhand kosteloos geannuleerd worden.

Q. Kan je contactloos betalen?

A. Gezien het vertrek op verschillende locaties wordt er bij voorkeur cash afgerekend.

OPENINGSUREN

ARK BRASSERIE

Mei en juni: woe, zat en zondag vanaf 12u. Don (vanaf 9 mei) en vrijdag vanaf 15u.

Zomervakantie: dagelijks vanaf 11u.

September: woe, zat en zondag vanaf 12u. Vrijdag vanaf 15u.

Voor groepen vanaf 25 personen kan er met afwijkende openingstijden gewerkt worden. Vraag naar de mogelijkheden via [email protected]

Tafels reserveren kan enkel binnen in de brasserie en in de overkapping via de RESERVATIEMODULE

ARK BEACH

Vanaf zondag 14 mei tem zondag 24 september

Donderdag vanaf 19:00 Salsa Beach

Zondag vanaf 13:30 bij goed weer

Tafelreservaties op Ark Beach zijn enkel mogelijk vanaf 8 personen en dit via mail aan [email protected]

HOE ONS BEST CONTACTEREN ?

Onze FAQ gelezen maar toch uw antwoord nog niet gevonden?
Neem dan contact met ons op via mail.
U krijgt daar meer uitgebreide info dan via de telefoon.

Email

[email protected] (diverse vragen)
[email protected] (glamping)
[email protected] (kano & kajak)

Telefoon

Heeft u toch nog een onderwerp dat telefonische afstemming nodig heeft?
Wij zijn van maandag tem vrijdag telefonisch te bereiken tussen 08:30 en 13:00.
014 51 41 42

ADRES

Ark van Noë
Arkstraat 6
2460 Lichtaart

Volg ons op sociale media