Corona update

Corona update

De Nationale Veiligheidsraad besliste op vrijdag 24 april om de strenge coronamaatregelen stapsgewijs te versoepelen. Vanaf 4 mei zal oa vissen onder bepaalde voorwaarden weer toegestaan zijn:

Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt (dus jezelf +2 of gezinsleden onder zelfde dak + 2). Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.

Vissen op de oude netearm bij de Ark van Noë kan vooralsnog enkel op woensdag en zaterdag van 12:30 - 18:00 en op zon- en feestdagen van 10:30-18:00. RESERVATIE IS DUS NIET VERPLICHT maar er zullen maximaal 40 vissers tegelijkertijd toegelaten worden en er dient een afstand van minstens 3 meter tussen de verschillende vissers bewaard te worden. Aanmelden voor het vissen kan bij aankomst op de Ark van Noë. Volg daartoe de signalisatie bij binnenkomst. Ter plaatse zal u nog verdere instructies ontvangen.

De algemene Corona richtlijnen blijven uiteraard van toepassing:

Ben je ziek? Blijf dan in uw kot!

  • In deze tijden is dat cruciaal. Besmettingen gebeuren blijkbaar meestal tijdens de eerste symptomen.
  • Voel je je niet goed? Heb je een hoestje? Loopt je neus? Heb je (lichte) koorts? … Blijf dan thuis!
  • Doe dit om iedereen te beschermen.
  • Belangrijk: Ben je ziek geweest, hou jezelf (ook na genezing) 14 dagen in quarantaine. Zo worden anderen beschermd!!

Social Distancing: Dit blijft het basismotto (voor de komende weken en maanden).

  • Zorg dat je altijd die onderlinge afstand houdt van 1,5 meter.
  • Dit doe je zeker met mensen die je niet constant tegenkomt (mensen die samenleven onder hetzelfde dak, hoeven dit uiteraard niet te doen).

Hygiëne en bescherming:

  • Was je handen meer dan ooit (en grondig)!
  • Gebruik van mondmaskers of gezichtsbescherming is aangewezen, maar geen verplichting.
  • Ontsmetting van je handen en eventueel dragen van beschermende handschoenen biedt eveneens extra bescherming. Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan.


We vragen iedereen de regels te respecteren zodat buitenkot activiteiten weer gauw tot het normale behoren. De horecazaak zal voorlopig dus nog gesloten blijven.

Top